Jahodový jogurt se sladkým kořením, piniovými oříšky a mátou
Existuje něco lepšího než čerstvé jahody? Leda ty, které jsou šťavnaté a marinované. Marinujte čerstvé jahody s medem, semínky z jednoho lusku vanilky, špetkou koriandru, fenyklu a nechte směs přes noc v lednici, dokud jahody nevydají všechny své sladké šťávy. Poté přelijte přes obyčejný řecký jogurt a doplňte piniovými oříšky a na jemno nasekanou mátou. Věřte, že vytvoříte uspokojující snídani nebo oběd, ale také o něm začnete uvažovat i jako o lahodném dezertu.
Mezze Bowl s humusem, tzatziki a bazalkovo-mátovým pestem
Zůstaly vám cherry rajčátka a pesto ze včerejší večeře? Použijte je na recept ve stylu arabského předkrmu Mezze. Smíchejte jogurt s nastrouhanou okurkou a koprem pro rychlé tzatziki, přidejte krémový hummus. Poté doplňte pečenými rajčaty a pestem, olivami, několika kousky sýru feta a na závěr pokapejte olivovým olejem. V podstatě se vám sejdou v jedné misce všechny vaše oblíbené středomořské chutě a vytvoří dokonalou rychlou večeři.
Jogurt s karamelizovaným ananasem
Většinou jsou ovocné misky s jogurtem na bázi lesních plodů. Což je sice skvělé, ale pokud chcete nějakou obměnu, zkuste například ananas. Zkaramelizujte ananas na pánvičce na kokosovém oleji s hnědým cukrem a skořicí. Pak stačí smíchat s obyčejným řeckým jogurtem, medem a několika kokosovými vločkami.
Bylinková cizrna s jogurtem
Cizrna a jogurt? Bude se vám to zdát divné, ale tento recept, který nevyžaduje zapnutí sporáku, si po prvním vyzkoušení také zamilujete! Smíchejte předvařenou cizrnu s česnekem a olivovým olejem a čerstvými nasekanými bylinkami. Dokonalý osvěžující cizrnový salát, který podávaný s jogurtem vytvoří nesmírně osvěžující a zcela návykový pocit.
Zdroj: eatCLEAN