Zac Posen působí nejen jako designér své vlastní značky Zac Posen a ZAC Zac Posen line, ale také jako kreativní ředitel Brooks Brothers nebo porotce reality show Project Runway. A nyní se z něj stal také autor kuchařky a kdoví, jestli si za čas nepořídí i vlastní televizní pořad o vaření.
Posenova kniha “Vaření se Zacem” nabídne čtenářům takové recepty jako čočku s estragonem, kerblíkem a citronovou kúrou, jídla na grilu ze St. Louis, jahodovo-rebarborový koláč nebo japonskou budhistickou polévku. Nespecializuje se jen na jednu kuchyni, ale shromažďuje vše, co mají návrhář, jeho partner a rodina rádi. Některé recepty už designér postoval na svém Instagramu, který sleduje více jak milion fanoušků, a setkal se s velkým ohlasem, a tak se nemusí o prodej své knihy bát. A jak se designér k vaření vlastně dostal? Podle svých slov mu propadl už v mládí, kdy vařil se svým otcem, jež byl umělcem a bydlel v podkrovním bytě Soho. “Čítával jsem všechny recepty v New York Times, pak dostala moje maminka kuchařku Marty Stewartové a to na mě mělo velký vliv. Deset let jsem pak podle této knihy vařil a bylo to velmi inspirující,” říká o svých začátcích Posen. Druhou knihou, jež ovlivnila jeho kulinářskou vášeň, byla La Varenne Pratique. To je jakási učebnice techniky francouzské kuchyně. “Nebylo to jen o čtení, doma sleduji pořady o vaření se slavnými světovými šéfkuchaři, to je takové moje MTV,” dodává Posen.
Zdroj foto: Archiv, Pinterest.com