10 porcí / příprava 60 minut
Krupicová kaše
- 500 ml mléka
- 55 g cukru krystal
- 55 g krupice
- 3 g mleté skořice
Uvařte krupicovou kaši s cukrem a skořicí. Dejte do mixéru, rozmixujte dohladka a přeceďte. Naplňte do litrové sifonové lahve na espumu a naplňte dvěma bombičkami N2O.
Marinovaný ananas
- 1 ananas
- 200 g vody
- 200 g cukru
- 1 větvička rozmarýnu
Nakrájejte ananas na malé kostičky. Vodu s cukrem a rozmarýnem svařte na cukrový rozval. Přidejte ananas a nechte marinovat.
Švestková povidla
- 20 g čerstvé švestky
- 2 g cukr hnědý
- 5 ml rum Božkov
- 0,5 g koření pěti vůní
- 1/2 ks skořice
- 3 g citrón
Smíchejte všechny ingredience a pečte v rozpálené troubě na 180°C, cca 1 hodinu. Následně vše dobře rozmixujte v Thermomixu a přeceďte přes jemné síto.
Prach z bílé čokolády
- 120 g bílé čokolády
- 80 g maltrodextrinu
Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni. Za stálého míchání metlou postupně vmíchejte maltrodextrin až se vytvoří sypká textura.
Čokoládová zemina
- 100 g másla (pokojové teploty)
- 90 g moučkového cukru
- 1 g soli
- 100 g hladké mouky
- 40 g kakaa
Suché ingredience rozmixujte. Přidejte máslo a promíchejte. Rozprostřete na silikonovou pečící podložku a pečte v předehřáté troubě na 180° C, 15 minut.
Espuma z lesního ovoce
- 300 g lesní ovoce (mražené)
- 33 g cukru krystal
- ½ ks citrónu
- 1 ks želatiny
- 25 g pasterizovaných bílků
Lesní ovoce svařte s cukrem a dobře rozmixujte. Přidejte želatinu a nechte rozpustit. Ochuťte citrónovou šťávou, sceďte a nechte vychladit. Do vychladlé směsi přimíchejte bílky. Naplňte do litrové sifonové lahve na espumu a naplňte dvěma bombičkami N2O.
Podávání
- čerstvé ostružiny
- čerstvé ostružiny, mrazené v tekutém dusíku
- jedlé květy, dle fantazie