Co budete potřebovat na 4 porce ?
- 600 g kachních prsou
- 200 ml olivového oleje
- 200 g bulguru
- 1 menší fenykl
- 1 menší broskev
- 1 menší jablko Granny Smith
- 30 g datlí
- 30 g sušených meruněk
- 1 l kachního vývaru
- 5 ml Tullamore D.E.W. Cider Cask Finished
- 150 ml smetany
- pistácie
- máslo
- citrón
- glazé
- sůl
- pepř
- tymián
- levandule
Jak na to?
Očištěná kachní prsa potřeme olivovým olejem, opepříme a zprudka opečeme na rozpálené pánvi ze všech stran. Opečená prsa posypeme nasekaným tymiánem, pokapeme Tullamore D.E.W. Cider Cask Finished a necháme ve vyhřáté troubě na 90 °C dojít na požadovanou vnitřní teplotu.
Na másle orestujeme nakrájená jablka, broskve, sušené meruňky, datle a fenykl. Přisypeme bulgur, vše osolíme a zalijeme vývarem. Pozvolna vaříme do změknutí bulguru a vyvaření tekutiny. Dochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem.
Hotové ovoce a bulgur poskládáme na talíř a maso osolíme. Celý pokrm doplníme o glazé s levandulí zjemněné smetanou a dochucené Tullamore D.E.W. Cider Cask Finished. Na závěr posypeme opraženými pistáciemi.