Jak jíst zdravě ale levně, jste se mohli dočíst tady. Tentokrát se zaměříme na vaření. Kupujte levné ale kvalitní a zdravé potraviny, jako jsou brambory, kořenová zelenina, fazole, čočka, rýže, zelí, jablka… Jsou levné, ale obsahují zdraví prospěšné látky.
Brambory snižují krevní tlak, luštěniny jsou dobrým zdrojem bílkovin, rýže je lehce stravitelná a neobsahuje cholesterol, zelí je bohaté na vitamíny C, B a E a jablka redukují tělesný tuk. Můžete je vařit, zapékat, dělat z nich polévky… Zaměřte se na jednoduché recepty – brambory s dušenou mrkví, špagety s cuketou, houbové rizoto a podobně.
Co se týče potravin v supermarketech, možná jste si mysleli, že neznačkové produkty jsou jen levné a nekvalitní náhražky těch značkových, které známe z televize. Opak je ale ve většině případů pravdou.
Co ale v supermarketech určitě nekupujte, je maso. Je tučné a nastavované vodou. Radši nakupte u řezníka. Je kvalitnější, takže vám bude stačit menší množství. To samé platí i o pečivu. Než kupovat za pár korun rozmrazený polotovar, vyplatí se koupit kvalitní chléb. Je sice dražší, ale sníte ho méně, protože vás zasytí.
Foto Pinterest