Japonské designérské studio Nendo, jehož vůdčí osobností je designér Oki Sato, navrhuje už druhým rokem dokonalé čokolády. A proč jsou dokonalé? Zkrátka proto, že designéři nemyslí jen na chuťové pohárky milovníků sladké pochoutky, ale také na jejich ostatní smysli, čich, hmat a zrak. Jejich tabulka čokolády Chocolatexturebar sestává ze dvanácti obdélníků různých struktur. Najdeme na ní tečky, křížky, pyramidy nebo vlnky, které při skousnutí či válení na jazyku vyvolávají v člověku jiný pocit a dodává proto každému soustu opravdovou jedinečnost. Čokoláda je navíc vyráběna v pěti příchutích, takže může vyvolávat nesčetně různých pocitů.
A protože tihle designéři se do čokolády doslova zamilovali, připravili ještě jednu vychytávku. Jmenuje se Chocolamixture a jedná se o alchymistický set čokolád v pěti baňkách a pěti zkumavkách. Že to zní zajímavě? To máte tedy pravdu! Mléčnou a bílou čokoládu si podle libosti můžete dochutit pěti příchutěmi a nechat je volně rozplývat se na jazyku.
Rozbíjím se
Sbíhají se vám sliny na designovou čokoládu? Ani my v Čechách si nemusíme čokoládový mix odpírat. Báječně s příchutěmi a jejich kombinací pracuje značka Rozbíjím se. Už jste například ochutnali jejich designovou lásku ve které se skrývá hořká čokoláda Valrhona Manjari 64%, malina sušená mrazem, růžový pepř nebo hřích v němž tepe hořká čokoláda Valrhona Otucan 69%,zauzení santálovým dřevem, jasmín, špetka soli? Doporučujemea dobrou chuť.
Zdroj foto: Archiv