Nechte se zlákat sezonním menu v Grand Hotelu Kempinski High Tatras, které je inspirováno lesem a vším tím, co v něm roste a žije. Na talíři vám tak přistanou malá umělecká díla s vůní hor v podání šéfkuchaře Miroslava Zamišky a jeho týmu.
„Chtěli jsme naše hosty překvapit něčím netradičním. Proto jsme se inspirovali tatranskou přírodou. Použili jsme hlavně lokální suroviny a přísady z lesa a okolí, například jehličí, lesní jahody, houby, nechybí ani bylinky z naší vlastní zahrádky a jedlá kvítka na dozdobení,“ hovoří o novém menu připraveném společně se svým týmem Miroslav Zamiška, šéfkuchař hotelového Grand Restaurant.
Ochutnat můžete konfitovaná líčka z divočáka a cassoulet z dýně a cukety, grilovaný hřbet ze srnce, domácí bramborové škubánky s tatranskými houbami nebo jemně zauzený grilovaný hřbet z divokého zajíce s marinovanou baby mrkví, domácím rybízovým kompotem a meruňkou. V hotelu si sami vyrábějí také olej z libečku, kterým dochucují polévku s esencí holuba, cukrovým hráškem a řapíkatým celerem. Na své si přijdou i ti, kteří mají rádi tradiční lokální jídla, jako škubánky a trhance.
Jako sladkou odměnu na závěr byste si měli dopřát dezert High Tatras Forest. Připomíná tatranský lesní palouček a získá si vás nejen svým vzhledem, ale také chutí. Najdete v něm totiž lesní ovoce, jehličí z borovice, jedlý mech, jedlé kamínky nebo čokoládové stromy.
Restaurace Grand Restaurant je známá svou vynikající kuchyní. Každoročně se umísťuje na předních místech nejlepších restaurací na Slovensku a tento rok získala ocenění Gurman Award 2018 v kategorii nejlepší hotelová restaurace.