ČERSTVÝ SALÁT S JOGURTEM A MÁTOU

Doba přípravy: 20 minut

250 g bílého melounu
1 okurka (200 g)
125 ml jogurtu
80 g očištěného bílého řapíkatého celeru
80 g očištěného zeleného řapíkatého celeru
citrón
máta
sůl

Okurku oloupejte, podélně rozřízněte a ještě rozřízněte na 8 tenčích hranolků. Očištěný řapíkatý celer podélně nakrájejte na hranolky, stejně velké jako okurka. Meloun oloupejte a nakrájejte na 16 kostiček. Připravenou zeleninu vložte do talířů, posypte kousky nastrouhané citrónové kůry a ozdobte lístky z řapíkatého celeru a máty. Jogurt smíchejte s nasekanými 4‒5 lístky máty, přidejte nastrouhanou citrónovou kůru, osolte a odděleně podávejte k salátu a k melounu.

Zdroj: La Cucina