SLADKÉ KROUPY V MLÉKU S BANÁNY
Doba přípravy: cca 50 minut
Ingredience pro 4 osoby
V jedné porci
Kcal 351
Bílkoviny 13 g
Tuky 10 g
Cukry 56 g
1 l mléka
200 g oloupaných banánů
150 g ječných krup
30 g cukru
1 červený pomeranč
půl vanilkového lusku
sůl
Do studeného mléka nasypte kroupy a špetku soli, přiveďte k varu, snižte plamen a vařte 40 minut. Občas promíchejte a dávejte pozor, aby mléko, které bude tvořit na povrchu povlak, z hrnce nevykypělo.
Po 30 minutách přidejte k uvařeným kroupám nastrouhanou kůru z poloviny pomeranče, ale pouze oranžovou část.
Mezitím nakrájejte banány na plátky, namočte je do vymačkané pomerančové šťávy a nechte je namočené po celou dobu vaření krup.
Až budou kroupy uvařené, přimíchejte do nich semínka z půlky vanilkového lusku a přidejte cukr. Zamíchejte, aby se cukr rozpustil, a zhasněte plamen.
Rozdělte kroupy do 4 misek, nechte je 5 minut odpočívat, nahoru rozložte banány s pomerančovou šťávou a podávejte ještě teplé.
Zdroj: La Cucina