Hořčík je zcela nenahraditelný a pro kvalitní život zcela nezbytný. Dobře to ví nejen lékaři, ale i kuchaři, kteří ve svých receptech na něj sázejí. Aby hořčík naše tělo dokázalo co nejlépe využít, musíme vědět, jak správně nakombinovat jednotlivé ingredience v lehkých a chutných jídlech, které vám dnes představíme.
KRÁLIČÍ KOUSKY S ŘAPÍKY MANGOLDU
Doba přípravy: cca 30 minut
Ingredience pro 4 osoby
V jedné porci
Kcal 258
Bílkoviny 23 g
Tuky 14 g
Cukry 6 g
600 g očištěných listů mangoldu
400 g králičího masa
100 ml bílého vína
30 ml olivového oleje extravergine
10 g rozinek
10 g nesolených dýňových semínek
sůl
Na široké pánvi rozehřejte olej, přidejte králičí maso nakrájené na kousky a na silnějším ohni maso orestujte dorůžova. Zalijte vínem, a až se víno odpaří, přidejte na kousky nakrájenou bílou část listů mangoldu, snižte plamen a 10 minut duste. Nakonec přidejte i zelené části listů nakrájené na proužky, rozinky (není třeba je předem namáčet, protože aby změkly, postačí je povařit ve šťávě na pánvi), osolte a po 5 minutách stáhněte z ohně. Na závěr posypte dýňovými semínky.
Zdroj: La Cucina