Pokud nemáte vlastní recept na zaručeně nejlepší salát a ideálně připraveného kapra, tady je náš tip:

Bramborový salát

  • 500 g brambor
  • 3 vejce
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • ¼ celeru
  • 1 větší cibule
  • 5 sterilovaných okurek
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 50 g másla
  • sůl, pepř

 

Brambory uvařte ve slupce, vychladlé oloupejte a spolu s uvařenou kořenovou zeleninou nakrájejte pomocí strunového kráječe. Vejce uvařená natvrdo překrojte, vyjměte žloutky a dejte do misky. Přidejte hořčici, máslo pokojové teploty, osolte, opepřete a vymíchejte do pěny. Ochuťte okurkovým nálevem, promíchejte a hotovou směsí zalijte nakrájené brambory a zeleninu. Oloupanou, očištěnou cibuli spolu s okurkami a bílky nasekejte nadrobno, přidejte do mísy k bramborám a vše smíchejte. Před servírováním nechte salát alespoň hodinu v pokojové teplotě odstát.

Náš tip: Pokud jste dosud přidávali do salátu výhradně majonézu, vyzkoušejte namísto ní bílý jogurt. Výborně doladí chuť a navíc je zdravější!

Smažený kapr

  • 750 g kapra
  • 50 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 100 ml mléka
  • 300 g strouhanky
  • sůl
  • tuk na smažení

 

Očištěného, vykuchaného kapra naporcujte a osolte. Obalte v trojobalu (pomůže vám s tím souprava na trojobal) a smažte dozlatova.