Recept si můžete upravit podle svých chutí. Takže pokud například nemáte rádi rozinky, nebudete je muset konečně dlouze vybírat z mističky. Navíc je také možné ji udělat v sugar & gluten free verzi. Dopřejte si snídani bez výčitek!
Co budeme tedy potřebovat?
3 hrnky ovesných vloček / pro gluten free verzi použijte vločky rýžové, nebo pohankové
1/2 hrnku medu
1/2 hrnku strouhaného kokosu
3 lžíce kokosového oleje
3 lžíce třtinového cukru / pro sugar free verzi ho můžeme vynechat
1 hrnek ořechů, semínek a sušeného ovoce dle vlastního výběru
(kešu, mandle, lískové, nebo pekanové ořechy, chia, lněná, nebo slunečnicová semínka, rozinky, brusinky, goji)
1 lžičku skořice
postup:
1. Troubu předehřejeme na 170° a mezi tím si rozehřejeme kokosový olej a med.
2. Ostatní sypké ingredience promícháme na plechu.
3. Směs zalijeme kokosovým olejem a medem a opět promícháme.
4. Plech dáme do trouby péct na cca 30 min.
5. Občas promíchame a pečeme do zlatova.
Hotovo! Teď už jen zbývá nechat granolu vychladnout, přesypat do vzduchotěsných sklenic. A nebo rovnou servírovat. Nejlépe chutná s rýžovým mlékem a čerstvým ovocem!