Galetka s jahodami a rebarborou
Předehřejte si troubu na 180 °C. Těsto připravte následovně: do 1,5 hrnku mouky přidejte 1,5 lžičku soli a 4 lžíce cukru. 100 g másla si lehce pokrájejte a postupně přidávejte do směsi. Do čtvrt hrnku mléka rozmíchejte žloutek a následně zapracujte do těsta. Zabalte do folie a nechce asi 30 minut odstát v ledničce. Mezitím si nakrájejte asi 250 g jahod a 1 stonek rebarbory a vše promíchejte s cukrem. Vraťte se k těstu. Rozválejte ho a vykrajujte kolečka ve velikosti menšího talířku. Vložte na plech a do středu každého kousku dejte jahodovou náplň. Okraje opatrně přehněte. Pečte zhruba 45 minut.
Tvarohové sufflé s jahodovou omáčkou
Připravte si jednu vaničku tvarohu, kterou rozmíchejte se 3 žloutky a 3 lžícemi cukru. Ze zbylých bílků ušlehejte se špetkou solí tuhý sníh a jemně ho zapracujte do tvarohové směsi. Těsto rozdělte do předem vymazaných a vysypaných formiček. Plňte je asi do tří čtvrtin. Pečte ve vodní lázni (v hlubokém plechu s vodou) v troubě na 250°C zhruba 20 minut. Mezitím si pokrájejte jahody a povařte je s vanilkovým cukrem do husté omáčky.
Pannacotta s jahodami
Nechte ve studené vodě nabobtnat 2 plátky želatiny. Směs z 500 ml smetany ke šlehání, 40 g cukru a 1 vanilkového lusku zahřívejte, následně přidejte želatinu a vařte, dokud se nerozpustí. Směs přeceďte a nalijte do olejem vytřených formiček. Dejte do lednice ztuhnout na 4-6 hodin. Před podáváním vyklopte, přelijte šťávou z rozmixovaných jahod s cukrem a ozdobte pár kousky čerstvých.
Jahodový cheesecake
Rozmixujte 1 hrnek kešu ořechů a 1 hrnek mandlí na mouku, přidejte půl hrnku datlí, 3 lžíce vody a nadále mixujte do lehce lepivého těsta. Naplňte jím formu. Dále si připravte náplň. Do mixéru vložte další hrnek kešu ořechů, 2 hrnky jahod, šťávu z 1 citronu, půl hrnku agáve sirupu a 1 lžičku vanilky. Rozmixujte. Přidejte 1 hrnek kokosového oleje a znovu míchejte, dokud se vše perfektně nespojí. Krém navrstvěte na těsto a hotový dort ozdobte nakrájenými kousky jahod.