Fazolová s romarýnem a citrónem
Ingredience:
- 2 hrnky omytých bílých fazolí (z plechovky)
- 1-3 stroužky česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 hrsti čerstvého rozmarýnu (nasekaného)
- sůl, pepř
- citrónová kúra
Postup:
V mixéru rozmixujte fazole, česnek a olivový olej, dokud se vše nepropojí. Směs dejte do mísy, přidejte čerstvý rozmarýn a nastrouhejte do obsahu citrónovou kúru podle chuti (cca 2 lžičky). Osolte a opepřete a je hotovo!
Bylinková salsa
Postup:
- 1 hrst oloupaných mandlí
- 4 hrsti čerstvé petržele
- 2 hrsti čerstvé bazalky
- 2 hrsti čerstvého koriandru
- špetka černého pepře, soli
- 1 stroužek česneku
- 1/2 hrnku olivového oleje
- 2 lžíce bílého octu nebo balsamica
Postup:
Nasekejte bylinky, česnek a mandle a rozmíchejte s olivovým olejem a špetkou pepře. Vše dobře promíchejte a těsně před podáváním přidejte ocet.
Krémová pomazánka s bylinkami
Ingredience:
- 160 g krémového sýru (Philadelphia, Lučina)
- 2 lžíce másla
- 1 stroužek česneku
- špetka soli
- 2 hrsti nakrájené petržele
- 1/4 hrsti čerstvé pažitky
Postup:
Do mixéru dejte sýr, máslo, česnek a rozmixujte. Přidejte pažitku, petržel a opět rozmixujte ve směsi. Nechte odležet 30 minut. Tip od nás: Při servírování přidejte nastrouhaný čedar.
Rajčatová pomazánka s rozmarýnem a oreganem
Ingredience:
- 3/4 hrnku medu
- 1,5 kg rajčat
- 1/4 hrnku jablečného octu
- 2 lžičky soli
- špetka pepře
- 1 lžička uzené papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 hrst čerstvého oregana
- 1 hrst čerstvého rozmarýnu
Postup:
Na rozpálené pánvi ohřejte med a přidejte nakrájená rajčata, ocet, sůl, pepř, papriku, kmín a nechte vařit na mírném plameni, dokud směs nezíská konzistenci džemu (kolem 1 h 30min). Následně přidejte oregáno a rozmarýn a nechte odležet aspoň 4 hodiny. Dobrou chuť!