DORTÍČKY S DOMÁCÍ JAHODOVOU MARMELÁDOU
TARTELLETTE CON MARMELLATA CASALINGA DI FRAGOLE

Ingredience pro 4 osoby
Doba přípravy: 40 minut + odležení

250 g jahod
150 g cukru
125 g mouky
75 g másla
10 g pektinu
1 žloutek
citrón
jedlá sůl
sůl

Utřete žloutek s máslem, přidejte špetku soli a dle libosti nastrouhanou citrónovou kůru. Přisypte mouku, přidejte špetku jedlé soli a do hladka promíchejte. Vzniklé lístkové těsto zabalte do kuchyňské fólie a na 1 hodinu dejte do lednice ztuhnout.
Očištěné a omyté jahody nakrájejte na kousky a vložte do pánve, přidejte pektin a špetku nastrouhané citrónové kůry. Povařte cca 1 minutu a přidejte cukr. Dále vařte na prudkém ohni další 3 minuty. Hotovou jahodovou marmeládu nalijte do misky a nechte vychladnout.
Z lístkového těsta vypracujte plát o výšce 5 mm, ze kterého formičkami o průměru 8-10 cm vykrájejte dortíčky. Prostřední část vymáčkněte a máslem vymastěte. Dortíčky dejte péct do předem rozpálené trouby na 190° C na cca 12 minut.
Upečené koláčky vyndejte z trouby a před servírováním je naplňte po okraj jahodovou marmeládou.

Zdroj: La Cucina Italiana