1. Celozrnný chleba
Jíte ho místo tono bílého v domnění, že je jeho zdravější variantou a vy si ho tak můžete dopřávat úplně bez výčitek? Bohužel dnes bývá obilí, ze kterého se vyrábí mouka stejné pro bílé i celozrnné pečivo. V tomto případě je tedy ve finále jedno, který chleba sníte.
2. Ovocné džusy
Čerstvé ovoce je sice zdravé, plné vlákniny a vitamínů, džusy ale tyhle výhody nemají a navíc obsahují spoustu cukru.
3. Sůl
Většina lidí v kuchyni používá obyčejnou sůl, která ale během své výroby přišla o všechny výhody jako jsou minerální látky a jód. Vyzkoušejte zdravější varianty – himalájskou nebo mořskou.
4. Agávový sirup
Rádoby dietní varianta cukru má sice nízký glykemický index, obsahuje ale fruktózu, která je pro organismus horší než glukóza.
5. Čokoláda
I když kakao má na naše zdraví dobrý vliv, spousta čokolád s ním nemá nic společného. Vybírejte si ty zdravější varianty. Ty, které obsahují minimálně 70% kakaa.