Běžnou keramickou formu autorka modifikovala tak, aby každý ze šestnácti dílů měl jinou velikost a tvar. Konzument si tak může ukrojit dílek podle vlastní libosti-a to co do velikosti, tak i vzhledu. Inovací je i samotný materiál-porcelán-je hezčí, ale i technicky vhodnější k pečení. Úplnou novinkou je pro letošní jaro také „Osm o páté” – hrneček, jehož vnitřní stěna má tvar bábovičky a slouží nejen na kávu, ale i jako forma na puding či k pečení malých báboviček. Produkty vznikají po limitovaných edicích, na www.dade.cz najdete nejen aktuální stav produktů, ale i recepty a fotky nejrůznějších typů bábovek.
Designérka Jana Černá vytvořila v rámci své stáže v ateliéru porcelánu a keramiky na VŠUP netradiční a nyní již kultovní formu na bábovku s názvem „Sladkých šestnáct“.
0 Comments