Kuchyň

Pokud si po příchodu do restaurace mnohem raději než studováním menu vybíráte pohledem na talíře kolem sebe, je nová restaurace Kuchyň místo, po jakém jste toužili. Po příchodu do klasicistního Salmovského paláce na Hradčanském náměstí vejdete přímo do středobodu dění, k plotně, kde se necháte vést svými smysly a nahlédnete pod pokličky šéfkuchaře Marka Janoucha. Objednejte si například hovězí karabáček, sekanou nebo kotlety a usaďte se na terasu s úžasným výhledem na pražské panorama. Nejnovější počin sítě Ambiente si klade za cíl oživit ryze turistickou lokaci tuzemskými hosty, v čemž si pomáhá mimo jiné i plzeňským pivem čepovaným se stejnou pečlivostí jako v Lokálech.

Krug a ryba

Každoroční Krug výzva, která klade šéfkuchařům světových ambasád Krug za úkol dokonale odprezentovat vybranou igredienci tak, aby se dala perfektně párovat s jejich ikonickým Grande Cuvée, letos zaostřila na ryby. Kromě nových signature pokrmů dedikovaným snoubení s Krug Grande Cuvée a nově také Krug Rosé je i letos výsledkem sběratelská publikace s pečlivě zdokumentovaným průběhem výzvy, která vyšla pod názvem Tails of the Sea, tedy Ploutve z moře.

Vindigo

Vindigo. Pokud chcete držet krok s rytmem evoluce vína, tento pojem byste si měli zapamatovat. Pomalu se totiž stává jedním z nejžhavějších must-try trendů současnosti. Jak už název lehce napovídá, víno má v této podobě modrou barvu, nikoliv chemicky přidanou, ale čistě přírodní, vzešlou z anthocyaninu, jenž se běžně nachází ve slupkách hroznů. Vindigo neoznačuje typ vína, ale jde to obchodní název produktu a nutno podotknout, že není prvním pokusem o prosazení modrého vína na spotřebitelském trhu. Nicméně nové Vindigo si rychle získává srdce vinných experimentátorů a je vyrobeno z odrůdy Chardonay, která mu dala do vínku svěží ovocnou chuť s lehce nasládlými podtóny. Ideální volba na extravagantní pool party.