Melounové caprese
Ingredience:
- 1 menší vodní meloun
- 1 mozzarella
- 1 hrst čerstvé bazalky
- balsamico
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup:
Meloun nakrájejte na tlustší čtvercové plátky o průměru cca 8 cm. Na plátky nakrájejte i mozzarrellu. Na talíř střídavě naskládejte plátky mozzarelly a melounu. Osolte, opepřete, zalijte olivovým olejem, balsamicem a posypejte čerstvou bazalkou.
Melounová salsa
Ingredience:
- 1/2 menšího vodního melounu
- 1 velké mango
- 1/2 červené cibule
- 1 jalapeño
- 2 limetky (šťáva, kúra)
- 1 hrst koriandru
- nachos
Postup:
Polovinu melounu vydlabejte tak, abyste do ní mohli následně dát salsu a vnitřek melounu nakrájejte na kostičky. Přidejte nakrájené mango, cibulku, jalapeno, šťávu a kúru z limetek, koriandr a sůl a vše dohromady promíchejte. Dejte do vydlabaného melounu, nechte odležet v lednici po dobu 20 minut a následně servírujte s tortilla chipsy.
Melounovo-rukolový salát
Ingredience:
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce vinného octu
- špetka soli
- 3 hrnečky vypeckovaného a nakrájeného melounu
- 2 oloupané broskve
- 4 hrsti rukoly
- 2 hrsti bazalky
- 1/4 hrnku oříšků
Postup:
Ve velké míse smíchejte olivový olej a vinný ocet a špetku soli. Přidejte kousky melounu, nakrájené broskve a rukolu, poté 2 hrsti čerstvé bazalky a oříšků. Zamíchejte a podávejte.
Melounové gazpacho
Ingredience:
základ
- 1/2 vodního melounu
- 1 malá črvená cibule
- 1 lžíce čerstvé máty
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička pepře
- 2 lžíce vinného octu
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl , pepř
ozdoba
- 1 hrnek vodního melounu
- 1 hrnek melounu cantaloupe
- 1/2 vodní okurky
- 4 mentolové snítky
- 1/4 hrnku nastrouhaného sýru Asiago
Postup:
Všechny základové ingredience kromě oleje dejte do mixéru a rozmixujte dojemna. Následně pomalu přidávejte olivový olej a nechte odležet v lednici. Poté smíchejte nakrájený meloun, cantaloupe a okurku. Servírujte polévku s mixem melounů, čerstvou mátou a sýrem asiago.