Domácí burgery
Odlehčená varianta oblíbeného sendviče vás zasytí k obědu nebo večeři. Na grilu rozpečte přepůlenou celozrnnou bulku. Maso nahradí grilované portobello, místo majonézy použijte česnekovo-jogurtový dip, dozdobte rukolou a kolečky červené cibule.
Tip: Nic nepozvedne burgery na další úroveň tak, jako domácí bulky Je to sice práce na několik hodin, ale výsledek stojí za to.
Netradiční grilovaná zelenina
Za salát z grilované zeleniny vám vaše tělo také poděkujte. Na větší kusy nakrájené marinované tofu, cuketu, papriku, cibuli a rajčata (nebo cokoliv máte rádi) naložte do marinády z balsamico octa, olivového oleje, česneku a limetkové šťávy a dochutit solí a pepřem. Grilujte na alobalu abyste předešli přímému styku s ohněm.
Tip: Výborně chutná s fetou a kuskusem či bulgurem.
Sladké banány
Kdo říká, že na grilu jen slané? Vyzkoušejte grilované banány! Podélně nakrájené banány naložte do medu, rumu a skořice. Grilujte na mírném ohni a pozor, aby se vám nerozpadly, pomoci vám může napíchnout je na špíz.
Tip: Podávejte s vanilkovou zmrzlinou.
Mini pizza
Gril dodá vaší domácí pizze autentičtější chuť a co se toppingu týče, fantazii se meze nekladou!
Z těsta na pizzu vykrojte pomocí hrnku menší kolečka, která z obou stran potřete olivovým olejem. Grilujte těsto, dokud se neobjeví stopa mřížky, potom pizzu otočte, přidejte nakrájené rajče, čerstvou bazalku a mozzarellu a opékejte ještě asi pět minut.
Tip: Pozor na to, aby se vám těsto na gril nepřilepilo. Může vám pomoct sprej na pečení.
Cibulové kroužky
Na grilu jsou jiné než v pánvi, řeč je samozřejmě o cibulových kroužcích, které zmizí, jakmile je položíte na stůl. Cibuli nakrájenou na tlustá kolečka obalte v trojobalu a grilujte.
Tip: Vyzkoušejte různé dipy, do kterých můžete kroužky namáčet. Nebojte se i netradičních kombinací, jako jsou švestky nebo brusinky!
A co dalšího dát na gril místo masa? Výborně chutná grilovaný lilek, chřest, kukuřice nebo batáty. Jaké jsou vaše oblíbené tipy?