Na ubruse by nemělo chybět prostírání pod jednotlivými talíři. Pokud máte v záloze slavnostní servis, určitě ho nezapomeňte právě na tento den využít. Pokud nemáte, nevadí. Talíře naskládané od největší po nejmenší dozdobte velikonočními ubrousky, které kreativně poskládejte a vložte doprostřed talíře na polévku. Jídelní příbor je nutné uložit správně, vidlička vlevo a lžíce s nožem vpravo. Poté se vrhněte na sklenice. Nemělo by chybět broušené sklo na aperitiv, vodu a dle přání hostů i na víno či pivo.
Svátky jara by se měly přivítat nejen barevnými vajíčky a hromadou jídla, ale především květinami. Nezapomeňte na vázu s tulipány, nebo krabičku plnou malých narcisů, hyacintů nebo primulí.
Pokud toužíte být kreativní, pak květiny vložte do vázy plné barevných vajíček, které podtrhnou kouzlo Velikonoc.
Máte rádi luxus? Ten pocitově vytvoříte díky zlatému příboru, jednobarevných vajíček umístěných v jednoduchých miskách, vsaďte na velké květy v podobě hortenzií nebo pivoněk, které už nyní koupíte například v Hornbachu.
Ani velikonoční stůl nemusí zůstat bez svíček. Místo adventních čtyř jich zvolte kolik je vám libo. Vyrobte si ho třeba s dětmi a tím si zpestřete rodinou atmosféru, které je v poslední době v našich domovech málo.
Na výběru barev, které budou zdobit váš velikonoční stůl, pravidla neexistují. I když tradiční je žlutá se zelenou. Je však moderní doba a ta povoluje i jiné slavnostní kombinace. Při přípravě a zdobení velikonočního stolu dbejte především na svůj vlastní vkus. Více znamená méně a méně znamená více. Hlavně si to užijte a prožívejte naplno. Hlavně si svátky jara užijte mezi svými nejbližšími v klidu a pohodě a hlavně optimisticky, je přeci JARO.
Foto: Pinterest.com; countryliving.com