Odborníkům značky Nespresso se podařilo zvýšit výraznost kávy a získat bohatší chuť, aniž by se zvýšila intenzita pražení, což byl opravdu nelehký úkol. Na výrobu bylo potřeba použít kávu z různých lokalit, aby bylo dosaženo správného poměru mezi intenzitou, charakterem a výrazností.
A podařilo se. Charakter získává Fortissio Lungo díky plnému, syrovému aroma vzácné 100% kávy Arabica Monsoon Malabar. Tato kávová zrna ze Západní Indie jsou po sklizni vystaveny monzunu. Vytvoří se tak podmínky, jakým byla káva ve věku plachetnic vystavena během dlouhých plaveb do Evropy, a díky kterým rozvine svůj specifický aromatický profil. Arabica z Latinské Ameriky kávě naopak dodává strukturu, kulatost a subtilní náznak kyselosti a utváří komplexní profil směsi. Dělené pražení pak umožnilo dosáhnout výrazného těla a přitom zachovat žádoucí výraznost.
Fortissio Lungo bylo, jako vůbec první intenzivní Lungo, uvedeno na trh již před pěti lety. Od té doby Nespresso svou řadu intenzivních Grand Cru rozšířilo a škála intenzity vzrostla z deseti na dvanáct bodů.
Díky své intenzitě 8 patří Fortissio Lungo jako jediné Lungo také do kolekce výrazných káv Grand Cru Intenso. Dalšími kávami z této edice jsou Roma se svými sladkými a dřevitými tóny (intenzita 8), Grand Cru Arpeggio s charakterem zvýrazněným kakaovými tóny (intenzita 9), kořenitá Indriya (intenzita 10), prudce pražené Ristretto s jemnými ovocnými tóny (intenzita 10), sametový Dharkan s praženými tóny a nádechem kakaového prášku (intenzita 11) a výjimečně intenzivní Kazaar se silnou hořkostí a tóny pepře (intenzita 12).
Inovované Fortissio Lungo je dostupné od konce května za cenu 104 korun za balení v Nespresso Boutique nebo na www.nespresso.com.
Foto: Archiv značky