Oblibě se zde těšilo několik restauračních zařízení, a to především díky své okouzlující poloze v centru města s výhledem na řeku a na Staré Město. Tohoto směru se drží i nový koncept Občanské plovárny a pod taktovkou dvou mladých českých kuchařů, Jana Mužátka mladšího a Filipa Hoška, zde vzniká zcela nová restaurace založena na kombinaci české a francouzské kuchyně. Oba tito kuchařští nadšenci vystudovali prestižní kulinářský Institut Paula Bocuse v Lyonu a nabízejí zkušenosti z obou kuchyní. Těší se na přípravu české i francouzské klasiky v nových neotřelých kombinacích.
Celá budova, včetně exteriéru a přilehlé zahradní restaurace, prošla nákladnou, avšak citlivou rekonstrukcí. Plovárna nabízí několik vzájemně propojených části, které se nesou v elegantním designovém duchu. V předních částech budovy se nachází již zmiňovaná restaurace vedoucí až k prosklené středové části. Celek doplňuje unikátní eventový prostor v zadním křídle budovy. Právě svým umístěním a svou rozlohou patří Občanská plovárna mezi preferované lokality pro pořádání nejrůznějších akcí.
Občanská plovárna je neodmyslitelnou součástí Prahy, na kterou starší generace vzpomíná s nostalgií a mladá na ni téměř zapomněla. Vrátit plovárně zašlou slávu, navrátit jí lesk a navázat na historii tohoto výjimečného místa určeného pro odpočinek a gurmánské zážitky je hlavním cílem nového provozovatele, zkušeného českého restauratéra.
Poprvé se dveře Občanské plovárny otevřely v roce 1840, kdy samotná budova sloužila jako zázemí klasické vorové plovárny postavené hned vedle plovárny vojenské. Ta původně měla sloužit vojákům i lidu, avšak díky vzájemným třenicím si civilisté postavili vlastní plovárnu – Občanskou. Koncem 19. století byly k budově přistaveny šatny a restaurace, a plovárna si záhy získala status společenské instituce. Chodit na plovárnu bylo v kurzu až zhruba do 60. let minulého století, kdy spousta Pražanů využívala prostor plovárny pro zasloužený relax či výuku plavání. V porevolučních letech sloužila plovárna i nadále jako společenské místo v podobě nejrůznějších restauračních a zábavních zařízení.
Navázat na kulinářskou tradici se chystají i Honza s Filipem. Těšit se můžete na česko-francouzskou restauraci s unikátní atmosférou a vybranými kulinářskými pokrmy. Ochutnat byste určitě měli pečené kuře v jogurtu s libečkem či králičí stehýnko se slaninou.
Interiéry restaurace se nesou v elegantním nadčasovém designu a jsou doplněné o nerezové tanky s pivem Český lev. V navazujícím venkovním prostoru se nachází zahradní restaurace a zrekonstruovaná budova plovárny je obklopena terasami s výhledem na Vltavu a Staré Město.
V neposlední řadě nabídne Občanská plovárna v nově zrekonstruovaných interiérech ojedinělé prostory pro nejrůznější společenské i firemní eventy, výstavy či například svatby.
Pozvání na slavnostní otevření nově zrekonstruovaného historického objektu a nyní hlavně česko-francouzské restaurace a eventového prostoru Občanské plovárny přijalo spousta vzácných hostí a osobností z kulturního, politického, společenského a sportovního života. Občanská plovárna již od svého vzniku v roce 1840 patřila k tradičním, oblíbeným výletním místům Prahy sloužícím pro odpočinek a sportovní vyžití jejich obyvatel , ale také pro konání důležitých kulturních a společenských akcí. Hlavním cílem nového provozovatele je tedy navrátit tomuto místu původní lesk, slávu a atraktivitu pro každodenní volnočasové aktivity a odpočinek a gastronomické zážitky Pražanů.
Dveře Občanské plovárny jsou novým návštěvníkům již otevřeny. Více informací naleznete zde: