Jana Zatloukalová, která přispívá do časopisů o vaření a vede svůj vlastní kuchařský blog, se rozhodla pomoci všem začínajícím kuchařkám zkrátit si svoji cestu od připálených hrnců k pochoutkám hodným potlesku a vytvořila pro ně začátečnickou vánoční kuchařku s několika základními recepty, bez kterých se během Vánoc neobejdou.
Stopadesátistránková kniha s fotografiemi perfektní kvality, díky kterým se všem přihlížejícím sbíhají sliny na jazyku, je přehledně členěna do několika etud, jako např. mikulášské, světové, štědrovečerní, silvestrovské či novoroční. Je to právě přehlednost, jasně podané informace a dobře sepsané postupy jednotlivých receptů, které na knize ocení mladé slečny asi nejvíce.
Každá etuda obsahuje recepty na základní pokrmy, které by měla znát každá dobrá hospodyňka. Společně s radami od Jany tak v rychlosti zvládne vaše dcera připravit vynikající domácí vaječný koňak, linecké cukroví, čokoládové lanýže nebo vánočku. Nechybí ale ani recept na vepřovou roládu, která se může stát originálním božíhodovým jídlem. Poslední den v roce si lze zpříjemnit ovocnou bowlí i sýrovým fondue.
Foto: PR firmy