Pokud máte rádi samotnou banánovou zmrzlinu, stačí vám jen jedna ingredience, kterou je ideálně alespoň přes noc zmražený nakrájený banán. Ten rozmixujte (pozor na tyčové mixéry, aby vám kousky banánu nelétaly všude po kuchyni) a je hotovo. Buďte trochu trpěliví a nezoufejte, když se nejdříve banán rozmixuje jen na padrť, ta se totiž ani ne za půl minuty změní v krémovou hmotu. Všechny typy zmrzlin můžete buď sníst rovnou nebo dát ještě na pár hodin do mrazáku, aby měly stejnou konzistenci jako „normální“ zmrzlina.
Čokoládová
- 1 zmražený banán
- 1 lžíce kakaa
- kapka vanilkového extraktu
- čtvrtka avokáda
Ovocná
- 1 zmražený banán
- hrst mražených borůvek/malin/jahod/manga nebo jiného ovoce
- hrst kešu ořechů (přes noc namočených ve vodě a před použitím propláchnutých v cedníku)
Arašídová
- 1 zmražený banán
- špetka skořice
- 1 lžíce arašídového másla
Vanilková
- 1 zmražený banán
- polovina vanilkového lusku
- špetka soli
- hrst kešu ořechů (stejně upravených jako u ovocné zmrzliny)
Mátová
- 1 zmražený banán
- 10 lístků máty
- 1 lžíce hustého kokosového mléka nebo krému
- po rozmixování přidat hrst nahrubo nastrouhané hořké čokolády