Grilováné batáty se zálivkou z koriandru
Ingredience:
- 2 velké batáty
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
zálivka
- 2 lžíce šťávy z čerstvé limetky
- 1 hrst koriandru
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- sůl
- 1 lžička agávového sirupu
Postup:
Batáty oloupejte a povařte po dobu 20 minut. Nechte je vychladnout a nakrájejte na tenké plátky. Poté je zalité olivovým olejem, osolené a opepřené grilujte z každé strany cca 2 minuty, dokud nezhnědnou. Na zálivku smíchejte všechny ingredience a polijte jimi batáty.
Grilovaná kukuřice
Ingredience:
- 4 kusy kukuřice
- 1/2 hrnku majonézy/sojanézy
- 1,5 hrnku zakysané smetany
- 2 hrsti koriandru
- 1 hrnek čerstvě nastrouhaného parmezánu
- 1 limetka
- chilli
Postup:
Kukuřici zbavte listů a grilujte ji z každé strany dokud nezhnědne. V malé míse smíchejte majonézu, zakysanou smetanu a koriandr. Kukuřici sundejte z grilu a potřete ji majonézovým mixem. Následně kukuřici pokapejte limetkou, bohatě posypejte parmezánem a dochuťte chilli.
Vegetariánská quesadilla
Ingredience:
- 4 velké celozrnné tortillové placky
- 2 velké cukety
- 2 velké letní dýně
- 4 houby portobello
- 4 červené papriky
- 1 velká červená cibule
- 2 mozzarelly
- 8 lžiček pesta
- sůl
Postup:
Osolte a opepřete nakrájené kousky cukety, letní dýně, portobella a papriky na plátky a grilujte. Papriky následně oloupejte. Velkou tortillu potřete 2 lžícemi pesta a na půlku naklaďte nejdříve grilovanou zeleninu a následně mozzarellu podle chuti. Tortillu přehněte a grilujte z každé strany kolem 3 minuty. Hotovou quesadillu nakrájejte na 4 kousky a podávejte.
Portobello bruschetta
Ingredience:
- 2 houby portobello
- 6 stroužků česneku
- 1/3 hrnku olivového oleje
- 3 rajčata
- 1 hrst čerstvé bazalky
- sůl, pepř
Postup:
V míse smíchejte dva rozmačkané stroužky česneku s olivovým olejem. Směsí potřete portobello, osolte, opepřete a z každé strany grilujte 3 minuty. Mezitím si v misce připravte nakrájená rajčata s olivovým olejem, zbytkem česneku a naplňte jimi ogrilovaná portobella.