Ananas s rumovou polevou
Potřebujete:
1 ananas
2 lžíce hnědého cukru
špetku skořice
4 lžíce rozpuštěného másla
2 lžíce rumu
vše smíchejte
Postup:
Ananas nakrájejte na čtvrtky a vyřízněte vnitřek. Nařízněte ananas mezi dužinou a slupkou na každém konci, ale neoddělujte. Dužinu ještě nařežte napříč na silné proužky. Napíchněte na špízy, potřete směsí a grilujte asi 4 minuty. Pak polejte zbylou směsí a podávejte.
Grilované banány s čokoládou a marshmallows
Potřebujete:
Banány (počet záleží na vás)
Balení marshmallows
Čokoláda nebo karamel
Postup:
Banán podélně nařízněte a slupku trochu roztáhněte. Vyřízněte trochu dužiny a vložte dovnitř bonbóny. Můžete posypat oříšky. Grilujte přiklopené asi 5 minut. Banány zakapte horkou čokoládou nebo karamelem.
Grilované hrušky na medu
Potřebujete:
4 velké pevné hrušky
6 lžic tekutého medu
šťáva z jednoho citrónu
150 ml bílého vína
50 g másla
1 sáček skořicového cukru
Postup:
V misce smíchejte víno s medem, citrónovou šťávou a cukrem. Hrušky rozpůlte a vykrojte jadřince. Dejte do marinády a nechte půl hodiny odležet. Hrušky grilujte v alobalu asi 10-15 minut. Pak balíčky opatrně otevřete, potřete zbylým máslem a dopečte dozlatova. Podávat můžete s vanilkovou zmrzlinou.