Prosciuttové chipsy
Příprava:
20 min
Ingredience:
12 plátků kvalitního priosciutta
2 až 3 hrsti čerstvých listů šalvěje
1 až 2 lžíce olivového oleje
Postup:
Na pečící papír dáme plátky prosciutta, posypeme je snítky šalvěje a zakapeme olivovým olejem. Pečeme na 190 °C do křupava.
Rolády z uzeného lososa
Příprava:
30 min
Ingredience:
250 g krémového sýru (např. Philadelphia)
kúra a šťáva z 1 citrónu
8 tortil
300 g lososa nakrájeného na tenké plátky
8 malých nakládaných okurek (cornichons) nakrájených najemno
3 lžíce čerstvého nasekaného kopru
Postup:
Krémový sýr vložíme do nádoby, ve které ho smícháme s citrónovou kúrou a šťávou. Následně tortily potřeme sýrem, položíme na něj lososové plátky a posypeme nakrájenými okurkami a koprem. Wrapové placky zarolujeme a konce obou stran odkrojíme. Dlouhý wrap nakrájíme nakrájíme na cca 3cm kousky.
Okurkové kanapky
Příprava:
15 min
Ingredience:
170 g sýru feta
60 gramů krémového sýra
2 lžičky čerstvě vymačkané citronové šťávy
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky černého pepře
1/3 hrnku olivového oleje
2 velké nakrájené okurky
sušená nakrájená rajčata
čerstvá nasekaná bazalka
Postup:
Nejprve si připravíme sýrovou směs smícháním fety a krémového sýru (nejlépe v mixéru). Do směsi dáme sůl, pepř a šťávu z vymačkaného citrónu. Na závěr přidáme olivový olej a pomalu mícháme, dokud se olej do směsi pořádně nezapracuje. Na plátky okurky naservírujeme sýrovou směs, následně sušená rajčata a čerstvou bazalku.
Jahody v čokoládě
Příprava:
15 min
Ingredience:
vanička čerstvých jahod
1 tabulka hořké čokolády
Příprava:
Čerstvé jahody umyjeme a necháme oschnout. Mezitím si v hrnci na mírném plameni rozpustíme čokoládu. Dáváme při tom pozor, aby se čokoláda nepřipálila. Následně jahody ponoříme do rozpuštěné čokoládě (více jak z poloviny), položíme na pečící papír a dáme do lednice ztuhnout.
Foto: Deliciousmagazine.co.uk, Twopeasandtheirpod.com, Marthastewart.com