Pesto
Medvědí česnek opláchněte a nasekejte na kousky. Do mixéru spolu s nimi vložte hrst piniových či kešu oříšků, 3 až 4 lžíce olivového oleje a trochu soli. Hotovo. Vynikající je namazané na chlebu či jako bonus k těstovinám.
Smoothie
Další rychlovka z mixéru. Zde záleží na vaší chuti, ale zkusit můžete například některou z těchto variant: banán, medvědí česnek, stévie, případně melasa nebo jablko, medvědí česnek, avokádo, citrónová šťáva. Pro větší refresh je tu kombinace s ledovým salátem, grepem a vodou.
Polévka
Nakrájejte si 2 brambory na kousky a vařte je ve vývaru. Ochuťte solí, pepřem, muškátovým oříškem, a než jsou brambory zcela uvařené, přidejte také pokrájené listy medvědího česneku. Až brambory změknou, přilijte 150 ml smetany, krátce společně povařte a následně rozmixujte dohladka.
Špenát
Poduste na másle cibuli, přidejte nakrájený medvědí česnek, slunečnicová semínka a vše podlijte trochou vody. Poduste zhruba 20 minut a na závěr přidejte vejce. Ochuťte solí a pepřem a v případě zájmu můžete přilít také smetanu. Podávejte s bramborami.