Chateau Mcely

Vychutnejte si gastronomický zážitek v zámeckém eco-chic hotelu necelou hodinu od Prahou a dopřejte si sváteční posezení v obklopení luxusu, přírody a prvotřídní obsluhy. Velikonoční menu se podává od 29.3. do 1.4.

Menu:

Velikonoční nádivka 
Domácí uzené maso, rukola, křepelčí vajíčko

Kachní prso „sous vide“
Kroupy, lišky, houbová pěna, brusinková omáčka

Citronové Crème Brûlée
Kardamonový sorbet

Home by UNIC

Restaurace v centru Prahy Home by UNIC si pro vás od 29. 3. do 8. 4. připravila menu plné zelených jarních bylinek inspirované vzpomínkami na dětství, přírodou a tradiční českou kuchyni. Pokrmy jsou pomyslně rozdělené do kategorií Jezero a řeka, Statek nebo Les a louka.

Menu:

Řeřichová polévka, sušený žloutek

Pstruh, hrášek, kaviár, ředkvička

Jarní kuřátko, kopřivy, nádivka, jarní cibulka

Jehněčí krk, špenát, pastinák, máta

La Loca

Menu plné jarních chutí si od 30. 3. do 2. 4. dáte i v pražské restauraci La Loca. Po velké rekonstrukci v roce 2017 La Loca mimo jiné představila koncept Together Tastes Better neboli Spolu nám chutná víc založený na společném sdílení, radosti a nadšení z dobrého jídla.

Menu:

Chřestový salát
Zelený a bílý chřest, máta, maliny, rukola, křupavé prosciutto, vejce 63°C.

Velikonoční nádivka
Kopřivová nádivka, pažitkové brambory, špenátový salát, medvědí česnek.

Celé jarní kuřátko
Kopřivová nádivka, máslové brambory, omáčka z medvědího česneku.

Jehně 
Grilovaná jehněčí kotleta, topinambur pyré, mladý špenát, koriandr, granátové jablko.

Čokoládový fondant
Borůvková omáčka, slivovice, vanilková zmrzlina

Relief

Restaurace Relief v prostorách areálu klášteru Rytířského řádu Křížovníků u Karlova mostu nabízí menu založené na tradiční české kuchyni. Máte-li rádi inovativní variace na české recepty, může být pro vás nabídka restaurace Relief tou pravou.

Menu:

Drůbeží paštika balená ve slanině, podávaná s brusinkovým chutney a domácím toastovým chlebem 

Jemný hráškovo-kopřivový krém se šunkovou kroketkou

Jehněčí kotletky v bylinkové krustě s máslovým hráškem, mladými tympánovými  brambory a smetanovou kopřivovou omáčkou nebo ½ Pečeného jarního kuřátka s nádivkou z mladých kopřiv a mandlí, bramboro-celerové pyré dochucené pomerančovou kůrou

Vanilkový trhanec s karamelovými jablky, malinami a skořicí 

Aureole

Jedinečný gastronomický zážitek v kombinaci s krásným výhledem na Prahu přináší asijská restaurace Aureole specializující se na fusion. Aureole si zakládá na poskytnutí jedinečného a komplexního zážitku a to přenesla i do Velikonočního menu.

Menu:

Tartar z lososa Label Rouge, křepelčí vejce, mladé saláty, výhonky a slunečnicový vinegret

Uramaki Hirame Roll s halibutem, vaječným Tamago, kopřivovou majonézou a lístky Mizuno. 1ks Tako Nigiri (chobotnice), 1ks Sake Nigiri (losos), 1ks Tamago Nigiri (vaječná omeleta), 1ks Veggie Nigiri (avokádo) s wasabi, zázvorem a sojovou omáčkou Kikkoman.

Krémové rizoto s jarní zeleninou, špenát, medvědí česnek, parmazán, pesto bylinkové nebo z medvědího česneku.

Filet z tresky Skrei pečený na grilu, sladkovodní krevety v tempuře, konfitovaný pórek, kapary salsa s medvědím česnekem.

Velikonoční Crème Brûlée s Matcha Tea, Umeboshi makronka, limetový liči sorbet a marcipán.

Výběr sorbetů dle denní nabídky.