Bageterie Boulevard je moderní, dynamicky se rozvíjející řetězec restaurací rychlého občerstvení s francouzským šarmem. Je založený na sortimentu čerstvých křupavých baget plněné originálními a kvalitními surovinami, vždy čerstvě připravené na přání. V nabídce najdete poctivé a elegantní polévky, sofistikované dezerty, sladké pečivo nebo třeba jogurty řeckého stylu a svěží zeleninové i ovocné saláty. Koncept značky vychází z fiktivního historického příběhu vzniku bulvárního tisku podpořeného dobovými fotografiemi. V současnosti je otevřeno 13 restaurací Bageterie Boulevard
Moc se nám v redakci Iconiq líbí, když v restauracích i bistrech využívají sezonní potraviny. Momentálně jsme se zamilovali do Podzimního Chef Menu v Bageterii Boulevard, které vymyslel Pavel Sapík-šéfkuchař restaurace Terasa U Zlaté studny. Ta se umístila letos na prvním místě v Maurerově výběru Grand restaurant.
Čím je podzimní Chef menu, které jste připravil pro Bageterii Boulevard charakteristické?
Snažil jsem se maximálně využít sezonní lokální potraviny, které se často podceňují. Podzimní menu obsahuje tradiční výdobytky středoevropské kuchyně jako třeba dýni, vepřovou panenku, kozí a modrý sýr, houby nebo lilky. S přidáním několika zajímavých akcentů z jižní Evropy (rukola, na slunci sušená rajčata), Asie (zázvor, čili, limetka, sezam) nebo horských pastvin (sýr, houby) však získávají další neobjevené dimenze.
Co byste čtenářům doporučil ochutnat?
Určitě bych začal dýňovou polévkou, která je hedvábně jemná a chutná také díky čerstvému zázvoru, čili a pár kapkám limetky. Asijský nádech dělá z této polévky těžce návykovou záležitost. Savojská bageta plná šťavnaté vepřové panenky, hub, v bylinkách marinovaného lilku a rozpečeného modrého sýra vás zas přenese ke krbu v horské boudě. Rozmarná bagetka Chèvre zase provokuje rajskou souhrou kozího sýra, nasládlých rajčat sušených na slunci a lehce nahořklé rukoly. Jako sladkou tečku bych doporučil jablečný koláč se žloutkovým krémem.
Kterou z podzimních baget byste si dal vy?
To je těžké. Savojská je sytá, zapečená, hřejivá, plná chutí, šťavnatá. Hodí se, když máte opravdu hlad a venku se žení fujavice s deštěm. Caesar má zase přes svou svěžest a lehkost nesmírně komplexní a výraznou chuť, takže ho k plnému uspokojení chuťových buněk nemusíte spořádat tunu. Navíc se jedná o naprostou klasiku a mě lákalo, jak tento vyhlášený salát bude fungovat v bagetě. A myslím, že si ti dva velice dobře rozumějí. :-) No a kozí, té neodolám nikdy.
A jakému jídlu ještě neodoláte?
Miluju kvalitní masa a čerstvé ryby. Ale pořád jsem Čech a neodolám obyčejnému dobrému jídlu. Tím, že pracuju v restauraci, která vytváří top gastronomii, dám si ve volném čase rád tlačenku nebo třeba guláš.
S kým byste si někdy rád „zavařil“?
Rád bych se potkal v kuchyni s Gordonem Ramsaym. Říká se o něm, že je pošuk, ale já si myslím, že je to jen šéfkuchař, který ví, co dělá a vyžaduje perfektní práci. Kdybyste viděla, co se v kuchyních občas odehrává, tak byste ho chápala.
A co se tam odehrává?
Gastronomie vzbuzuje emoce. Střídají se chvíle relativního klidu s obrovským tlakem. Občas není snadné to zvládnout.
0 Comments