Letní Chef Time Fest má pod svými křídly pražská restaurace Avantgarde. Festival si dal za úkol přiblížit špičkovou gastronomii blíže k lidem a nabízí mnoho nejrůznějších setkání, zážitků i možností se kulinářské dobroty naučit přímo od šéfkuchařů.
Iconiq měl tu možnost stát se na jeden večer součástí Chef`s table a ochutnat pětichodové menu od pěti různých šéfkuchařů, kteří vám své umění mohou prezentovat přímo u vašeho stolu.
Byl to večer, na který se nezapomíná. Čas plynul přátelsky a v uvolněném duchu, hosté měli tu možnost si celou dobu se šéfkuchaři povídat, zpovídat je a dozvědět se tak i zajímavé detaily ze zákulisí nejen jejich kuchyně. Celé pětichodové menu bylo také skvěle spárované s výběrem vín ze společnosti Wine World.
Pětichodové menu začalo svěžím předkrmem Radka Davida z La Verandy, který si připravil Plátky mušlí sv. Jakuba s chřestem, bazalkovým krémem a konfitovanými rajčaty. Bonusem byl přeliv z chlazeného consommé z rajčat, který předkrmu dal pomyslnou třešničku a naladil tak chutě na další chod.
Druhým chodem byl Králík nadívaný zeleninou brunoise s pyré z fazolí a králičí omáčkou s pepřem. Připravil ho Jan Kracík z Pot-au-feu a jeho minimalistické a netradiční pojetí spolu s kombinacemi chutí mě dostala.
Marek Raditsch z Kampa Group připravil chod třetí – V másle pošírovaný humr, celerové ravioly, hlíva ústřičná a pomerančové beurre blanc. Humr byl velmi jemný a jeho maso tak lahodně připravené, až se u našeho stolu rozjela velmi živá diskuze nad životy a věkem humrů. Pokud někdo víte, jak dlouho humři žijí, ráda si nechám poradit.
Mým největším favoritem byl Hovězí krk, raviola z červené řepy plněná křenem, uzené bramborové pyré a jarní zelenina od Patrika Bečváře ze Zlaté Prahy, Intercontinental. 26letý šéfkuchař získal již mnoho ocenění a svým výběrem, barevným provedením i chuťovou extází kombinace ravioly s křenem si mě rozhodně získal.
Sladkou tečku na závěr připravil místní Avantgarde šéfkuchař Patrik Havlíček, jeho Čokoládový dortík Valrhona s portským vínem, pěnou z čokolády a mangovým kaviárem stylově a s noblesou uzavřel neuvěřitelně bohatý a příjemný večer plný chutí.
Chef Time začal a vy máte možnost si ho naplno užít až do 8.června, tak neváhejte a vyberte si na oficiálních stránkách váš kulinářský zážitek.
Foto: Mikuláš Gottwald