My pro vás máme několik receptů, které vám mohou nejen adventní neděli zpříjemnit.
Horké jablko připravíme z 350 ml červeného vína, 350 ml jablečného džusu, 120 g cukru, citrónu, koření na svařené víno, jablka. Jablečný džus, víno a cukr ohřejeme, přidáme citrón a koření. Do skleněných šálků nakrájíme jablko a zalijeme horkým připraveným nápojem.
Horkou čokoládu si doma můžete připravit z čokolády na vaření, kterou rozlámeme na kousky a společně se smetanou ke šlehání a 6 lžičkami cukru vložíme do jedné misky. Poté zahříváme, než se čokoláda zcela rozpustí. Poté dochutíme lžičkou moučkového cukru a trochou mléka a vše opět povaříme.
Vánoční punč připravíme ze 750 ml čaje, který osladíme 200 g cukru a přidáme 1 pomeranč a nastrouhanou kůru z půlky citrónu. Společně s kořením asi 5 minut vaříme. Poté vše přecedíme, přilijeme 500 ml červeného vína a zahřejeme do bodu varu. Poté odstavíme a vmícháme pomerančovou a citronovou šťávu, zamícháme a nalijeme do zahřátých sklenic.
A pokud se nechcete pouštět do ničeho složitého, stačí vzít červené víno, přidat k němu koření na svařák a vše nechat ohřát. Sklenici ozdobte plátkem citronu a skořicí a vánoční atmosféra je odstartována.
Foto: Pinterest.com; gabriel.ee