Měli jsme tu možnost ochutnat Velikonoční menu o trochu dříve a nahlédnout také šéfkuchaři Honzovi Štěrbovi přímo do kuchyně, a tak vám s předstihem přinášíme velikonoční ochutnávku, na kterou se můžete těšit tento víkend.
Pozorovat dění v profesionální kuchyni je zážitek sám o sobě. V obřím hrnci se vaří pravý vývar, v každé sekci kuchyně se připravují jiné speciality jako domácí sušenky ke kávě či čerstvý chléb. Vše má své místo a všichni přesně vědí co dělat i v tom největším tempu.
Mezitím co připravoval a aranžoval jednotlivé chody, nám Honza Štěrba ochotně a s úsměvem odpovídal na naše všetečné otázky. Prozradil nám také i několik tipů, které jsme hned vyzkoušeli, jako například křepelčí vejce pokapané lanýžovým olejem – neuvěřitelná dobrota!
Aranžování jednotlivých chodů je také obrovsky zajímavé. Vše se realizuje velmi klidně, nejčastějšími nástroji je velká pinzeta a vyjímkou není ani několik nástrojů, které jen tak v kuchyni nevidíte. Krásné aranžmá soustředěné uprostřed talíře je pak dozdobeno čerstvými bylinkami a pak to všechno rychle nafotit a ochutnat.
Honza Štěrba, šéfkuchař restaurace Piano Nobile, která se stala nejlepší restaurací dle Maurerova nezávislého průvodce Grand Restaurant 2014, připraví se svým týmem velikonoční tříchodové menu, čtyřchodové menu na Velikonoční pondělí a pro děti sladké překvapení v podobě jarního sweetbaru.
Svátečně si hosté budou moci pochutnat například na Kopřivové nádivce s voňavým domácím uzeným masem, polníčkovým salátem a křepelčím vajíčkem, Jehněčím kolínku servírovaném s pastinákovým pyré, sladkokyselým celerem, mladým špenátkem a omáčkou ze sena, Koláčku z karamelizovaných hrušek se sorbetem z bio jogurtu či tradičním beránkovi a mazancích.
Mimo gurmánských specialit si na své přijdou i děti, které budou hledat velikonoční poklad ve Svatojiřském lese, přítomné dámy si zas budou moci vyrobit vlastní kosmetický produkt dle svého výběru za použití kosmetiky Mcely Bouquet. Pokud tedy ještě stále nevíte co s velikonočním časem, Chateau Mcely můžeme za redakci Iconiq doporučit všemi smysly.
Foto: Kamila Písaříková