Začít můžete klasikou. Bílou polevou naplníte igelitový sáček, kterému odstřihnete špičku a vaším kreacím už nic nebrání. Aby vám poleva tvořila krásně úzké kontury, je lepší si ji připravit vždy čerstvou pro daný počet zdobení. Jemným tvarům pomůže také pořádné rozšlehání, aby v polevě nezbyly žádné hrudky.

Pro pokročilé tu máme inspiraci barevnou. Do základní polevy můžete přimíchat potravinářské barvy a vytvořit si tak mnoho odstínů. S barvou to ale nepřehánějte, aby výsledná poleva nebyla hořká na chuť.

Na samotné zdobení si nechte dostatek času a klid. I když jste ve zdobení začátečník, po chvíli praxe určitě uvidíte rychlé pokroky, které vám dodají odvahu ke složitějším tvarům i detailům. Vytvořit si tak můžete perníčkové ozdoby na stromeček, adventní kalendář nebo celou perníkovou chaloupku. I když vypadá složitě, její příprava je jednoduchá a jednotlivé díly se dají slepit cukrovou polevou.

Přejeme vám při zdobení perníčků klidnou ruku a hodně inspirace.

Zdroj: Pinterest.com