Tygří krevety kuchaři připravují hned ve čtyřech verzích. Klasikou jsou krevety pečené s česnekem a chilli, potěší také kombinace krevet s lehce pikantním aioli z manga a chilli a s kešu ořechy. Další specialitou s asijským nádechem jsou krevety s risottem z červeného kari, shiitake houbami a koriandrem. Italskou inspiraci najdete naopak v kombinaci krevet, pasty a restované zeleniny.
Vedle tygřích krevet zpestří zimní menu Hergetovy cihelny také menší, ale gurmány vyhledávané grónské krevety, připravené se zeleným jablkem a wasabi majonézou či sendvič s krabím masem, estragonovým aioli, čedarem a chilli omáčkou. A nechybí ani kanadský humr zapečený s bylinkovo-česnekovým máslem a servírovaný s citrónovou majonézou a bagetou.
Pro všechny korýšové speciality je stejná cena 365 korun, výjimku představuje pouze humr, kde polovina pečeného korýše vychází na 1195 korun. Korýšové menu bude v nabídce restaurace do konce února.