Bílkovina nejen pro vegany
Edamame je chutná rostlinná pochoutka, která v sobě ukrývá řadu výživových benefitů. Váš jídelníček ho ocení, protože tyto boby neobsahují žádný přidaný cukr a cholesterol, jsou nízkokalorické, bezlepkové a představují bohatý zdroj bílkovin, železa, vápníku či vitaminu C.
Všestranná luštěnina
Mladé sójové boby se sklízí ještě před dozráním. V Česku možná tak známé nejsou, ale ve světě jsou tyhle zelené boby velmi oblíbené. Dají se konzumovat samostatně, ale vynikající jsou i v dalších pokrmech – polévkách, salátech, nudlích apod.
Sójou proti nemocem
Sójové produkty, včetně edamame, jsou obecně spojovány se zdravým životním stylem a podporou zdraví. Hovoří se o snižování rizika vzniku kardiovaskulárních onemocnění, nemocí mozku souvisejících s věkem, rakoviny prsu a prostaty, diabetu 2. typu či depresí.
Vstříc přirozené kráse
Kromě preventivních účinků na naše zdraví můžeme edamame připisovat i pozitivní vliv na naši vnější krásu. Boby totiž obsahují antioxidanty, jež pomáhají udržovat zdravou pleť a obnovovat poškozenou pokožku. Mimo to přispívají i ke zdravému spánku, posilují celkovou imunitu či kondici našich svalů.