Enigma

Tajemství jako klíčovou ingredienci používá v Barceloně šéfkuchař Albert Adrià, bratr slavného šéfkuchaře legendárního elBulli, dnes už neexistující nejlepší restaurace na světě, kde se v podstatě zrodil termín molekulární gastronomie. Kuchyně jeho bratra Alberta je však nepopsatelná, nic neříkajícím zůstane líčení unikátních chuťových kombinací prezentovaných pomocí technologických gastro inovací, pokud Enigmu nenavštívíte. Tedy podaří-li se vám učinit online rezervaci, díky níž obdržíte přístupový kód pro vstup do jiného rozměru reality.

Zážitek se vším všudy

Na 700 metrech čtverečních se rozkládá osm místností, za jejichž designem stojí katalánské studio RCR Arquitectes – interiér s použitím keramiky, oceli a skla byl navržen tak, aby působil jako tabula rasa a až jídlo vepisovalo svůj nezaměnitelný rukopis. Fine dinig zážitek je dostupný pouze pro 28 osob, každý je požádán, aby se zdržel šíření fotografií jídel, Enigma si své tajemno pečlivě střeží. O čtyřicetichodovém degustačním menu, jehož servírování probíhá s vývojem degustace v několika různých interiérech, hosté neví, kromě faktu, že nelze připravit vegetariánskou variantu, zhola nic. Na rozluštění kódu barcelonské Enigmy budete mít od časový limit od tří do šesti hodin.