Na adrese hotelu Four Seasons na Starém Městě najdete restauraci, která vám přinese zcela nový lifestylový zážitek. Její tvůrci našli inspiraci v pražské architektuře. Záměrem designéru bylo zkombinovat patinu a historii v kontrastu s moderním barem a kulinářskou stanicí. Když tak vejdete do restaurace točitými dveřmi z Veleslavínovy ulice, otevře se před vámi prostor kulinářské stanice s Crudo barem. Crudo-italsky syrový-je italskou interpretací tradičního sashimi. Přímo před zraky hostů se tu připravují čerstvé mořské plody mezi kterými nechybí ani mořský vlk, humr nebo ústřice.
“Centrální kulinářskou stanici jsme si představovali jako takové Maserati zaparkované uprostřed restaurace” doplňuje koncept Mark Wilson, ředitel studia EDG, které je autorem designu.
Koncept kuchyně má na starosti šéfkuchař Richard Fuchs, který je zastáncem sezónních ingrediencí. V CottoCrudo tak ochutnáte čerstvé mořské plody, domácí těstoviny, vybrané masa i delikatesy z italských regionů Piemont a Toskánsko. “Mezi mé nejoblíbenější položky v menu patří například čerstvé tagliatelle s kančím ragout a sýrem pecorino di Pienza, jako sladkou tečku bych určitě doporučil Amarena višňový dort s čokoládou” zve na své speciality Richard Fuchs.
Novinkou jsou v CottoCrudo obědové business menu, díky kterým je možné si vychutnat nejnovější chuťovky šéfkuchaře a také lekce vaření, při kterých vám Richard Fuchs poodhalí své triky při přípravě různých druhů jídla. Vše, co si uvaříte, máte možnost si také následně vychutnat na společném obědě.
Ať už máte před sebou pracovní schůzku nebo neformální oběd s přáteli, CottoCrudo může být zajímavou volbou, jak si užít netradiční a kvalitní gurmánský zážitek.
Foto: Archiv